KUBA

KUBA

Lokacija: KUBA

1449 Eura

 

 

KUBA 

Havana – Trinidad – Santa Clara – Varadero

17 dana / 14 noćenja, avionom iz Beograda

 

TERMINI PUTOVANJA :

01.11 – 13.11.2019.

13.11 – 25.11.2019.

27.11 – 09.12.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme. Let za Havanu sa usputnim presedanjima.

2. dan HAVANA

Dolazak u Havanu. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za utapanje u kubansku šarenu prestonicu. Havana vam se na prvi pogled može učiniti kao nerješiva slagalica, ali ako naučite kako da je složite, pred vama će se ukazati prelijepa slika. Havanu niko nije mogao da izmisli. Suviše je neobuzdana, puna kontradiktornosti, a i pored 50 godina zapuštenosti, nestvarno je lijepa. Možda je za to kriva njena turbulentna istorija koja je i dalje vidljiva duž kolonijalnih ulica punih uzavrele atmosfere. Možda je kriv pobednički duh njenih žitelja ili neumorna energija salse koja se odbija o zidove i prosto navire iz ljudi. Nemojte da dolazite u Havanu sa spiskom pitanja. Dođite otvorenog uma i budite spremni na dugo, sporo zavođenje. Prošetajte ulicama Stare Havane i osjetićete duboku povezanost sa prošlošću u impresivnoj tvrđavi pored obale ili na intimnim trgovima bez saobraćaja. Havana se voli – bezrezervno i bez pogovora. Noćenje.

3.dan HAVANA  

Krećemo sa upoznavanjem, grada i lokalnom kulturom. Utapamo se u svijet oko nas koji smo mogli da vidimo samo na TV-u… Stari američki automobili iz 50-ih godina, prodavnice sa suvenirima posvećenim kubanskoj revoluciji, nasmijani i dobroćudni ljudi, energija grada koja se riječima ne može opisati. Počinjemo šetnju i obilazimo Staru Havanu (Havana Vieja) – kulturni i istorijski centar grada: Capitolio – kopija Vašingtonskog Kapitola, Grand Teatro, kao i omiljeno šetalište lokalaca Malecon – Avenija pored mora. Kasnije zalazimo malo dublje, u srce starog grada, gdje se nalazi nekoliko prelijepih starih trgova: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja i pješačka zona Obispo. Poslije ovakvog dana, najbolje se opuštamo uz mojito i nezaobilazni tompus… Slobodno veče. Noćenje.

4.dan HAVANA

Dan za odmor i hedonizam. Slobodno vrijeme u Havani ili fakultativni izlet na jednu od prelijepih plaža nedaleko od Havane – Santa Maria del Mar. Dan rezervisan za kupanje, sunčanje i upijanje ritmova salse.  Zalazak Sunca na čuvenoj tvrdjavi Tres Rejes del Moro – najljepša panorama Havane. Povratak u večernjim časovima. Veče započinjemo ispijanjem čuvenih i danas svjetski poznatih koktela koji su nastali na Kubi – Daiquiri u „El Floridita“ ili Mojito u „La Bodeguita del Medio“ – omiljenim mjestima Ernesta Hemingveja. A uveče – provod na kubanski način – Casa de la Musica ili neki od drugih čuvenih barova Havane… Noćenje.

5. dan HAVANA

Slobodan dan ili fakultativni cjelodnevni  odlazak u dolinu Vinjales. Čekaju nas prelijepi predjeli Zapadne Kube. Vidjećemo kako žive i rade ljudi van velike prestonice i upoznati se sa pojedinostima po kojima je Kuba svjetski poznata. U gradiću Pinar de Rio obilazimo fabriku ruma, a nakon toga idemo u posjetu pećini sa izvorima rijeke San Vinsente, kroz koju prolazimo pješaka i čamcima, istražujući fantastične pećinske ukrase. Pauza za ručak, nakon koje odlazimo do  nevjerovatnog murala Praistorije – nasilkan 60-tih godina prošlog vijeka na liticama poznatih Mogotesa (džinovski ostenjaci – planine) jedan je od najvećih murala na svijetu. U povratku svraćamo na plantažu duvana na kojoj ćemo videti kako se gaji, suši i ručno mota duvan od koga se proizvode čuvene kubanske cigare. Povratak u Havanu u večernjim satima. Slobodno veče. Noćenje.

6. dan HAVANA – TRINIDAD

Napuštanje soba. Putujemo za Trinidad (oko 5h vožnje), a kao da putujemo u prošlost, jer tamo je vrijeme stalo krajem 19. vijeka – i dalje stoji. Trinidad je jedistven po kolonijalnoj arhitekturi iz vremena šećernih barona i veleposrednika, iz vremena prije Revolucije. Veliki dio gradića je zaštićen od strane UNESCO-a. Smještamo se u privatnim kućama kolonijalnog stila (Casa Particular). Ostatak dana provodimo šetajući starim kaldrmisanim ulicama ovog šarenog mjesta. Noćenje.

7. dan TRINIDAD

Fakultativno : odlazak na karipsku plažu na poluostrvu Ancon. U blizini Trinidada, na oko 15km nalazi se jedna od ljepših plaža južne obale Kube. Uveče (po dogovoru) – diskoteka duboko u pećini, popularna među mladim Kubancima i posjetiocima Trinidada. Noćenje.

8. dan TRINIDAD

Slobodan dan ili fakultativni izlet u Nacionalni park Guanajara – Topes de Koljantes, u okolini Trinidada – čekaju nas divni vodopadi, kupanje u prirodnom slatkovodnom bazenu, hajking tropskom šumom, vidikovac, obilazak plantaža kafe…. Povratak u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

9. dan TRINIDAD – SANTA KLARA – VARADERO

Napuštamo Trinidad i krećemo u Santa Klaru, grad u središtu Kube. Santa Klara je ipak najrevolucionarniji grad na Kubi i to ne samo zbog svoje opsesije prema Če Gevari, argentinskom doktoru koji je postao revolucionar. U samom geografskom centru Kube, Santa Klara je grad novih trendova i neiscrpne kreativnosti, gdje kultura mladih već godinama testira granice kubanske politike cenzure. Ovaj gradić najpoznatiji je i po mauzoleju i memorijalu velikog Če Gevare. U muzeju koji je sastavni dio mauzoleja nalaze se izloženi Čeovi lični dokumenti, predmeti i uniforme koje je koristio za vrijeme svog nevjerovatnog života. Fakultativno : razgledanje znamenitosti grada uz pratnju vodiča i slobodno vrijeme. Nastavak puta za Varadero. Dolazak u Varadero u večernjim satima. Smještanje u sobe. Noćenje.

10 – 12. dan VARADERO

Varadero je najveće i najpopularnije ljetovalište ne samo na Kubi nego na čitavim Karibima. To nije slučajno. Plažu dugu 20 kilometara, sa bijelim pjeskom i tirkiznim morem, mnogi smatraju jednom od najljepših na svijetu. Budite jedan od hiljada posjetilaca koji dolaze u Varadero svake godine da se opuste i uživaju u mirnom moru i toplom suncu ovog karipskog raja. Varadero ima da ponudi još mnogo toga. Osjetite ukus kubanske kulture u brojnim galerijama, kabareima, barovima, pijacama…uz živu muziku, cigaru i čašu ruma.

Slobodni dani za uživanje, odmor i upijanje energije Kariba. Sumiramo utiske kompletnog putovanja, diskutujemo o revoluciji, sunčamo se, kupamo i odmaramo na plaži koja je najveća i najljepša na čitavoj Kubi. Bijeli pjesak, kristalno čisto more sa nijansama zelenog i plavog, šareni kokteli i latino ritmovi…3 noćenja.

12. dan VARADERO

Napuštanje smještaja. Transfer do aerodroma i let za Beograd sa usputnim presedanjima.

13. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd. Kraj programa.

 

CIJENA ARANŽMANA : 1449 Eur*

*plaćanje je u KM prema zvaničnom kursu na dan uplate

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • Avio prevoz (Beograd-Havana-Beograd) sa uključenim svim taksama ;
 • Sve transfere po programu putovanja ;
 • 4 noćenja u Havani u privatnom smeštaju (Casa Particular -1/2 ili 1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom) ;
 • 3 noćenja u Trinidadu u privatnom smeštaju (Casa Particular – 1/2 ili 1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom) ;
 • 3 noćenja u Varaderu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe na bazi all inclusive usluge) ;
 • Troškove organizacije putovanja ;
 • Predstavnika agencije za sve vrijeme trajanja putovanja ;

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

 • Individualne troškove ;
 • Fakultativne izlete i obilaske ;
 • Hranu ;
 • Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti) ;
 • Međunarodno putno osiguranje ;

 

NAPOMENA :

 • Program je rađen na bazi minimum 20 putnika ;
 • Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu;
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti;
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije polaska;
 • Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava, i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 6 mjeseci od dana završetka putovanja.
 • Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko dođe do promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine ;

TRAVEL PLAN  je  PCO i DMC agencija koja nudi sljedeće usluge:

Organizaciju putovanja i smještaja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Poslovna putovanja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Organizacija sastanaka, kongresa i konferencija

Rezervaciju avio karata po najpovoljnijim cijenama

 • Kralja Petra I Karađorđevića 109
  BiH - 78 000 Banja Luka
 • +387 51 492 493
  +387 66 333 301
 • office@travelplan.ba