TURSKA

TURSKA

Lokacija: Turska

Iz Banja Luke

 

TURSKA LJETO 2019 (ČARTER LETOVI IZ BANJALUKE)

Turska je zemlja gde ćete naći uvek ljubazne, gostoljubive i nasmejane ljude. Ovo je zemlja kontrasta i raskošne lepote, na čijim se prostorima prepliću staro i novo, tradicionalno i moderno... Zemlja bogate tradicije i istorije, idealna za odmor, šoping i zabavu za sve generacije.   Zapljuskuju je četiri mora: Crno, Mramorno, Egejsko i Sredozemno, sa oko 8.300 km obale, a primorje ima idealnu klimu koja omogućava uživanje na peščanim plažama i u slikovitim mediteranskim gradićima. Osim obale, turskom pejzažu poseban pečat daju i prirodni lokaliteti izuzetne lepote od kojih neke možete da posetite bez obzira na kom se delu obale nalazite. Ova zemlja nudi veliki izbor hotela uz širok spektar porodičnih paketa i vrlo povoljne popuste za decu.

 • Antalija

Antalija, jedna od najstarijih turističkih regija u Turskoj, obećano je mesto od pamtiveka. Od nekadašnje Ateleie, prkoseći uticajima brojnih civilizacija,izrasla je u prestižnu evropsku turističku destinaciju. Oko 300 sunčanih dana i izuzetno blaga klima čine je magnetno privlačnom. Turistička naselja, Kemer na zapadu i Belek na istoku, Antalijskoj regiji s prekrasnim plažama i veličanstvenom planinom Taurus u zaleđu, uz neizbežne mirise bajkovitog istoka daruju i sva uzbuđenja savremenog življenja u danima odmora. Lepote Antalije su i danas vidljivi tragovi brojnih civilizacija, kao i veličanstveno susretanje prošlog i ovovremenskog. U starom delu grada su uske krivudave ulice sa starim kućama koje se naslanjaju na zidine drevne tvrđave. Novi delovi Antalije nalik su savremnim evropskim gadovima...Tu su naravno i brojni hoteli, uglavnom izvan grada i nadomak prelepih plaža...

 • Alanja

Tipično mediteranska klima, kilometrima duge peščane plaže i mnoštvo modernih hotela podignutih uglavnom na obali a u senci borovih šuma čine Alanju, smeštenu u zalivu između planina Taurus na severu i Sredozemnog mora na jugu, magnetno privlačnom turističkom destinacijom. Tvrđava sagrađena za vreme vladavine Seldžuka ukras je starog dela grada, baš kao što su to i osmougaona petospratna kula, odnosno crkva Svetog Jovana iz 11.veka...Brojni gosti preko dana ne uživaju samo na suncu i plažama. Jedan od užitaka su i nezaboravna krstarenja duže prelepe obale, kao i izleti do najpoznatijih istorijskih lokaliteta. U svoj svojoj različitosti idealna je za romantične duše, ljubitelje šopinga ali i one koji noć troše za derneke do zore...

 • Kemer

Kemer se nalazi u neposrednoj blizini Antalije, u Antalijskom zalivu, zaštićen od udara talasa i struja sa otvorenog mora. Klima je sredozemna sa dugim, toplim letima i blagim, kišovitim zimama. Letnja turistička sezona traje od aprila do novembra. Najtopliji dani su od druge nedelje jula do druge nedelje avgusta, kada je i vlaga najveća. Temperatura mora je s početka sezone oko 23 ºC, u julu i avgustu ide do 29 ºC, da bi se u oktobru smanjila na 21 ºC.

 • Belek

Belek je drugo ime za moderno i luksuzno letovalište. Ukras je Antalijskog zalivai idealno mesto za miran odmor u okruženju mediteranske vegetacije. Brojni istorijski lokaliteti u blizini čine ga magnetno privlačnim za ljubitelje antičke kulture. Moderni hoteli i hotelski kompleksi, okruženi borovim i kedrovim šumama, odišu luksuzom i bogatstvom ponude. Šetališta uokvirena mirisom cveća, prelepe peščane plaže sa suncobranima i ležaljkama, bazeni za decu i odrasle, tobogani i akva parkovi, tereni za rekreaciju, spa i welnes centri, butici i brojni restorani, fascinantan izbor jela i pića, kao i mogućnost uživanja u drugim brojnim i izazovnim sadržajima, pretvoraju boravak u ovom delu Turske u istinsku letnju avanturu prepunu lepih doživljaja.

 • Side

Turski gradić Side nudi posebno zadovoljstvo odmora. Nekada glavna luka stare Pamfilije, a danas sve popularnije mesto za odmor, zauzima teritoriju poluostrva dugog oko kilometar i širokog nekoliko stotina metara. Lepota ovog gradića ogleda se, pre svega, u ostacima građevina iz antičkog vremena. Među njima se po monumentalnosti izdvajaju Apolonov hram i sjajno sačuvan amfiteatar iz drugog veka, jedan od najvećih u Turskoj. Život u ovom turističkom gradiću preko dana je neuporedivo uzbudljiviji zbog brojnih turista iz okolnih letovališta koji ga s primetnim uzbuđenjem rado posećuju. Idealna je odrednica za sve one koji su izabrali da u komfornim i modernim hotelima, sa brojnim zabavnim sadržajima, dožive svu lepotu ovozemaljskog mira uz neodoljive mirise Mediterana.

 

Za sve dodatne informacije u vezi programa, te informacije o hotelima, možete nas posjetiti na adresi Kralja Petra I Karadjordjevica 109, kontaktirati na email: office@travelplan.ba ili 051 / 492 - 493 i 066 / 333 - 301.

TRAVEL PLAN  je  PCO i DMC agencija koja nudi sljedeće usluge:

Organizaciju putovanja i smještaja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Poslovna putovanja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Organizacija sastanaka, kongresa i konferencija

Rezervaciju avio karata po najpovoljnijim cijenama

 • Kralja Petra I Karađorđevića 109
  BiH - 78 000 Banja Luka
 • +387 51 492 493
  +387 66 333 301
 • office@travelplan.ba