PORTUGAL

PORTUGAL

Avio paket aranžman

PORTUGALSKA TURA

    aayush gupta ljhCEaHYWJ8 unsplash 1

Photo by Aayush Gupta on Unsplash

 Portugal je jedna od najstarijih zemalja u Evropi, s osam vijekova istorije i jednom sretnom mješavinom naroda, kultura i tradicija. Ukrcajte se na zanosno putovanje i upoznajte Portugal na zapadnoj obali Europe. Zemlju kontrasta čija raznolikost čini jedno od njezinih najvećih bogatstava. U ovoj gostoljubivoj zemlji naći ćete veličanstvene planine i beskrajne plaže, okupane Atlantskim okeanom i suncem. I impozantne dvorce i palate koji izgledaju kao iz bajke. Uronite u nezaboravno iskustvo ove jedinstvene zemlje koja nudi 1001 scenario različitosti.

1. DAN 26.04. ( PETAK ) BEOGRAD – PORTO

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 05:30 sati. Obavljanje putnih formalnosti. Polijetanje za Porto u 07:50 sati (let JU 566). Dolazak u Porto u 10:35 sati. Transfer do hotela. Nakon kraće pauze za kafu, odlazak na panoramsko razgledanje Porta, drugog po veličini portugalskog grada, čije je gradsko jezgro od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a: palata berze, veličanstvena gotska katedrala sv. Fransiska u baroknom stilu, Avenija saveznika, toranj Klerika, most Kralja Luisa I, istorijska četvrt uz samu obalu rijeke Ribeira. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. DAN 27.04. ( SUBOTA ) PORTO – LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti i obilaske. Napuštanje hotela. Transfer do željezničke stanice. Vožnja brzim vozom od Porta do Lisabona. Dolazak u Lisabon. Transfer do hotela. Smještaj u hotel.  Noćenje.  

    

3. DAN 28.04. ( NEDJELJA ) LISABON

Doručak. Panoramski obilazak grada : vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Komersio, Rosio, Restauradores, velika Avenida da Liberdade, spomenik Markiza de Pombal sa čuvenim parkom Edvarda VII, odakle se grad širi prema sjeveru. U zapadnom dijelu grada obilazi se Park Nacija, novi dio grada nastao 1998. godine kada se u Lisabonu održala velika svjetska EXPO izložba u čijoj se blizini nalazi Okenarijum sa preko 5 hiljada vrsta flore i faune iz cijelog svijeta. U istočnom dijelu obilazi se istorijska četvrt Belem, odakle su kretali na svoja velika putovanja mnogi poznati moreplovci, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima i kula Belem. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

                                                                                                                                                    

                                                      

4. DAN 29.04. ( PONEDJELJAK ) LISABON   – SINTRA – KABO DA ROKA – KINTA DA REGALEIRA – LISABON

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vijekovima bio ljetnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate u kojoj se nalaze bogato ukrašene odaje u kojima se još uvek mogu vidjeti originalni mavarski duborezi i gdje se čuvaju neki od najljepših primjeraka azuležosa. Nacionalna palata u Sintri je 1995. godine uvrštena u UNESCO listu svjetske kulturne baštine. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smješten na stjenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak putovanja ka kompleksu Kinta da Regaleira koji se nalazi nedaleko od istorijskog centra Sintre. Imanje veličine četiri hektara se sastoji od palate, kapele i raskošnog parka koji krase brojne fontane, jezera, tuneli i ukrasne klupe. Tokom godina su se mijenjali vlasnici ovog posjeda a njegovu izgradnju je započeo bogati trgovac iz Porta, Monteiro, nakon što ga je otkupio od porodice Regaleira, prvobitnih vlasnika. Mnogi smatraju ovo imanje jednim od najromantičnijih u Portugalu, a uz posjetu palate Pena ovaj izlet je prilika da se sagledaju sve ljepote Sintre, prestonice portugalskog romantizma. Povratak u Lisabon. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

5. DAN 30.04. ( UTORAK ) LISABON – BEOGRAD

Doručak. Slobodan dan za individulane obilaske i razgledanja, do polaska na aerodrom. Prilika za posjetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživjela veliku transformaciju povodom održavanja Svjetske izložbe Expo 98, najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Transfer na aerodrom. Polijetanje za Beograd u 16:05 h. Slijetanje u Beograd u 20:55 h. Kraj programa.                                                                                                                            

                                                                                                                   

CIJENA ARANŽMANA : 1789 KM

 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA :         

- avio karta na relaciji Beograd – Porto (direktan let) ;

- avio karta na relaciji Lisabon – Beograd (direktan let) ;

- sve aerodromske takse ;

- smještaj u dvokrevetnim sobama, u hotelu 4* u Portu na bazi 1 noćenja sa doručkom ; 
 
- smještaj u dvokrevetnim sobama, u hotelu 4* u Lisabonu na bazi 3 noćenja sa doručkom ;

- voznu kartu na relaciji Porto – Lisabon ;

- transfer aerodrom Porto – hotel ;

- transfer hotel – željeznička stanica u Portu ;

- transfer željeznička stanica u Lisabonu – hotel ;

- transfer hotel – aerodrom Lisabon ;

- panoramski obilazak Porta u pratnji vodiča na našem jeziku ;

- panoramski obilazak Lisabona u pratnji vodiča na našem jeziku ;

- pratioca iz agencije za svo vrijeme trajanja putovanja ;

- troškove organizacije programa ;

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

- putno – zdravstveno osiguranje ;

- fakultativne izlete :

  • Cjelodnevni fakultativni izlet autobusom “Sintra” - cijena 85 evra. U cijenu je uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri Pena i imanje Kinta da Regaleira u Sintri i, te usluge vodiča.
  • Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom - cijena: 65 evra. U cijenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera.
  • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 prijavljenih putnika.

- Individualne troškove ;

 NAPOMENA :

- Program je rađen na bazi minimum 20 putnika ;

- Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu;

- Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti ;

- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije polaska ;

- Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnihi sprava, i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 6 mjeseci od dana završetka putovanja ;

- Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko dođe do promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine ;

                                                  


TRAVEL PLAN  je  PCO i DMC agencija koja nudi sljedeće usluge:

Organizaciju putovanja i smještaja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Poslovna putovanja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Organizacija sastanaka, kongresa i konferencija

Rezervaciju avio karata po najpovoljnijim cijenama